Fiets diefstal

Nederland is een fietsland, dit komt vooral dat de afstanden kort zijn en het landschap plat. De fiets is duur in aanschaf maar het onderhoudt en de aandrijving van de fiets zijn goedkoop. Dit maakt de fiets tot 1 van de voordeligste manieren van reizen. Vele Nederlanders hebben door de gunstige omstandigheden 1 of meerdere fietsen ter beschikking. Door de hoge aanschaf prijs en de gebrekkige beveiliging van de fiets, is de fiets een gewild object om te stelen. De fietsen staan nergens geregistreerd en kunnen gemakkelijk bij een plaatselijke fietsenhandel worden verkocht in contant.

Waar worden veel fietsen gestolen?

Fietsen worden veel gestolen op drukke plaatsen waar mensen te fiets heen gaan, enkele voorbeelden hiervan zijn:

– De bioscoop
– De stad
– De kroeg
– Thuis
– School

Het is dus zaak als je fiets op 1 van deze locaties staat deze goed te beveiligen om te voorkomen dat de fiets wordt gestolen.
Het beveiligen van de is mogelijk op verschillende manieren. De meest bekende manier om je fiets te beveiligen is om deze op slot te zetten. Een slot kun je halen bij een plaatselijke fietsenmaker. Sloten zijn er in verschillende maten en vormen maar er zijn eigenlijk 2 soorten sloten te onderscheiden. Het 1e slot zit aan de fiets en werkt met een stalen pin door de spaken om te voorkomen dat mensen erop kunnen weg fietsen. Het 2e slot is een ketting welke door de spaken kan worden gelegd en om bijvoorbeeld een lantaarnpaal. Naast het plaatsen van een slot is de fiets plaatsen bij een lantaarnpaal minder fijn voor dieven om te stelen omdat ze nu in het licht van de lantaarnpaal staan waardoor ze goed zichtbaar zijn voor omstanders.

Ondanks deze tips toch uw fiets gestolen? bestel de onsteelbare fiets