download (6)

Fietsen voor het goede doel 

Aangezien wij Nederlanders toch al sterke beenspieren hebben, is het wellicht een goed idee om onze krachten te bundelen voor het goede doel. Van jongs af aan zijn we hier in Nederland opgevoed met de fiets en hebben we onze beenspieren gesterkt vanaf het moment dat we onze eerste fiets kado kregen. Nu is het tijd om iets goeds terug te doen.
Goede doelen

Je kan je aanmelden voor verschillende goede doelen die geld verzamelen met fietsactiviteiten. Zo heb je de Co Cycling in Amsterdam, fietsen voor Energy4all en de Alpe d’HuZes die je meeneemt naar Frankrijk maar er zijn er natuurlijk nog een stuk meer goede doelen om je voor aan te melden.

Co Cycling

Co Cycling start op 20 juni in Amsterdam en is opgericht door 6 co-assistenten. De oprichters fietsen al sinds hun studie geneeskunde elke week samen. Nu willen ze hun passie en beroep combineren om geldt in te zamelen voor het goede doel. Het goede doel dat zij steunen is Stichting Ambulance Wens. Deze stichting zet zich in om de laatste wensen te kunnen vervullen van patiënten met een ongeneeslijke ziekte.

Energy4all

Energy4all zet zich in voor kinderen met een energiestofwisselingsziekte. Kortgeleden heeft deze organisatie een 4-daagse fietstour georganiseerd door vier provincies in Nederland. De tour was zeer geslaagd en iedereen toonde een onvermoeide inzet. Zorg er voor dat je hier de volgende keer ook bij bent!

Alpe d’HuZes

Fietsen voor de KWF Kankerbestrijding doe je door mee te doen aan de actie van Alpe d’HuZes. Hun fietstocht bestaat uit het beklimmen van de Alpe d’Huez in Frankrijk. Deelnemers beklimmen maar liefst maximaal 6 keer deze berg en zamelen zo geld in voor het kankerfonds. Het geld wordt besteed aan (wetenschappelijk) onderzoek om zo te voorkomen dat in de toekomst niemand meer sterft aan kanker.

Fietsen zullen we!

Zoals je ziet zijn er genoeg goede doelen die je kan steunen door mee te doen aan één van hun fietstochten. Meld je daarom ook snel aan voor een goede doelenfietstocht en toon je steun. Laat die beenspieren van je zien en bewijs Nederland een goede daad. Fietsen zullen we, fietsen zullen we allemaal!