Op fietsvakantie door Nederland

Lekker weg in eigen land is natuurlijk een gevleugelde slogan geworden door de jaren heen. Het is ook zeker leuk om eens in Nederland op vakantie te gaan. De mogelijkheden zijn immers groot. Van het strand aan de kust tot de meren in Friesland, maar ook de heuvels in Limburg zijn zeker aan te raden. In Zuid-Limburg waan je je door het andere landschap eigenlijk ook direct in het buitenland, want het is hier natuurlijk beduidend anders dan in de rest van het land. Een fietsvakantie is ook zeker aan te raden. Samen met je gezin, partner, vrienden of familie eens op de fiets door ons vlakke, maar fraaie land. Doordat je je langzamer verplaatst, in vergelijking met bijvoorbeeld een auto, zul je ook meer merken van de omgeving. Dat maakt een fietsvakantie ook zo mooi. Je leert Nederland op zijn mooist kennen.

Route

Hoewel Nederland niet één van de grootste landen van Europa is, kun je nog altijd vele kanten op. Je kunt met gemak een aantal weken een leuke route door ons land maken. Je begint doorgaans vanuit je eigen woonplaats. Vanuit je eigen woonplaats kun je ook het beste een route bepalen. Afhankelijk van het aantal kilometer per dag kun je een route bepalen. Indien je dagelijks 100 kilometer wilt fietsen, dan kun je in principe binnen één tot anderhalve week veel van Nederland zien. Voor de ene persoon is 100 kilometer per dag veel, terwijl de andere persoon graag wat meer fietst. Dat is natuurlijk ook mogelijk, maar in dat geval dien je wel rekening te houden met het feit dat je dan binnen een aantal dagen door Nederland bent gefietst.

Ben je een fervente fietser en maak je graag veel kilometers? Je kunt natuurlijk ook een stukje buitenland meepakken. België en Duitsland zijn dan een optie. Het nadeel is wel dat de infrastructuur wat fietspaden betreft in deze landen aanzienlijk slechter is geregeld dan bij ons in Nederland. Vooral België heeft wat dat betreft een matige infrastructuur. Desondanks is het nog altijd leuk om in de Ardennen te fietsen. De mogelijkheden zijn er in elk geval genoeg. Het enige wat wellicht roet in het eten kan gooien is het weer. Het Hollandse klimaat kan wisselvallig zijn en in de zomer weet je eigenlijk nooit welk weer je kan verwachten.