Waterfietsen, altijd lachen

Waar je ook komt, als ze er een beetje meer of vijver hebben, kan je waterfietsen huren. Je ziet ze ook nog steeds in heel veel pretparken. Toch heerst er een soort taboe op. Je hoort nooit eens iemand zeggen dat ze volgende week gaan waterfietsen. Als je er al iemand over hoort praten wordt er vaak een beetje gekscherend over gedaan. Het is niet hip en al helemaal niet cool.

Pret

Maar toch zie je eigenlijk altijd alleen maar vrolijke mensen op een waterfiets. Van jong tot oud. Jeugd onder elkaar, een vrolijk gezin of een verliefd stelletje. Zelfs opa’s en oma’s laten zich niet kennen en trappen vrolijk mee over het water. Het is een ontspannen, doch actieve manier om de omgeving te bekijken, ondertussen wordt automatisch het kleurenschema bijgewerkt en de genen die het trappen voor hun rekening nemen, hoeven ook gelijk niet meer naar de sportschool die dag. Dikke pret met elkaar, daar is het je toch om te doen als je een dagje uit bent?

Oppassen

Er zijn drie zaken waar je goed over na moet blijven denken op de waterfiets. Op het water verbrand je ten eerste sneller door de zon, zorg dus voor beschermende kleding en zonnebrandcrème . Ten tweede kan er altijd iets onverwachts gebeuren, laat kleine kinderen daarom altijd een zwemvest of bandjes dragen. En het laatste wat je goed moet onthouden is dat je ook nog terug moet fietsen, sloof je dus niet te veel uit, want dat kan tegenvallen op de terugweg.

Extra opties

Op sommige locaties heb je de mogelijkheid om een lunchbox mee aan boord te nemen. Zodat je kan gaan picknicken bij een aanlegplaats of aan boord. Alleen wat kouds drinken kan natuurlijk ook. Er bestaan ook waterfietsen met een trappetje aan de zij- of achterkant zodat je de waterfiets tijdelijk kan verlaten om een stukje te zwemmen. Helemaal leuk voor jeugd zijn de waterfietsen met een glijbaan achterop.

Doen

De volgende keer dat je een waterfietsenverhuur ziet en het is warm en droog weer, doe het gewoon een keer. En beleef wat uurtjes waterpret met elkaar. Het zal je nog lang heugen en je zult er zeker geen spijt van hebben.